Unit 13: Werken met Briq Bookings is een win-winsituatie

Online boekingen besparen Unit 13 veel tijd

Unit 13 startte in september 2021 met Briqs planning software om hun uitdagingen aan te pakken en de boekingsflow te verbeteren.
"We hebben een win-winsituatie gecreëerd waarin we een klein percentage van onze omzet afdragen en daar een geweldig boekingsproces voor terugkrijgen"
Berry - Executive Managing Director bij Unit 13

Wie is Unit 13?

Een uniek vrijetijdscentrum met airsoft en lasergame

Het verhaal van Unit 13 begon toen Berry in 2009 op zoek was naar een unieke hoogwaardige ervaring gericht op actie en avontuur. Zijn doel? Een next-level paintball ervaring met airsoft en lasergame.

Hij opende zijn onderneming in de Belgische Ardennen en organiseerde van vrijdag tot en met zondag activiteiten voor bedrijfsuitjes en vriendengroepen. Maar al snel werd het te druk en moest Unit 13 opschalen. Dat is het moment dat Berry’s vrouw in het bedrijf stapte. Het jaar daarop startten ze ook hun Unit 13-winkel met als doel om snel materiaal van goede kwaliteit te leveren.

In 2019 gingen ze van outdoor naar indoor toen de Nederlandse overheid wetgeving veranderde en ze in Sittard open konden. Nog meer dan voorheen moest Unit 13 uniek zijn om de concurrentie te verslaan. Dat bereikten ze door gasten mee te nemen op een missie, met de Strike Force Alliance of de Rebel Oppression Group, beide met hun eigen generaal, eigen stijl en eigen doelstellingen. Daarbovenop breidden ze hun arsenaal uit met lasergamen en laser tag.

Bij Unit 13 draait alles om het vertellen van een verhaal en gasten mee te nemen op een groot avontuur. Alles moet samenkomen: van de briefing in het begin tot het einde van de missie en van de sfeer en de rekwisieten tot de muziek. Geen enkele ervaring is hetzelfde.

De uitdaging?

Unit 13 had een ander systeem nodig om hun groei voort te zetten

Al in 2009 had Unit 13 de behoefte om gemakkelijk en snel online activiteiten te verkopen. Ze werkten met een contactformulier en een eenvoudige kalender, een systeem dat ze zelf hadden gebouwd genaamd V-Book.

Toch kwamen ze er in 2020 achter dat de markt zich sneller ontwikkelde dan ze konden bijbenen. Daarnaast voldeed het programma niet aan de bijgewerkte veiligheidsnormen. Dat was het moment dat Berry een softwarebedrijf raadpleegde dat hem adviseerde om het systeem volledig opnieuw te bouwen tegen een buitensporige prijs.

Wat volgde was een lange zoektocht naar alle verschillende softwarebedrijven die er waren. Berry wilde een bedrijf vinden dat unieke boekingservaringen leverde aan al hun gasten die recht zouden doen aan hun eigen unieke spelervaring. Uiteindelijk stuitten ze op Briq.

Briq Bookings biedt veel functionaliteiten die ze voorheen niet hadden, ook al zijn ze niet specifiek voor Unit 13 ontwikkeld.

“Het is geweldig dat Briq voortdurend nieuwe functies ontwikkelt om antwoord te geven op de vraag: hoe kunnen we het boeken van geweldige ervaringen zo makkelijk mogelijk maken? Ik heb het gevoel dat we in Briq een geweldige partner hebben gevonden.”

Lasergaming scene at Unit 13

De oplossing?

Hoe Briq Bookings een deel van de gastervaring werd

De overgang van V-Book naar Briq nam nauwelijks tijd in beslag. Het voordeel dat Unit 13 hierbij wel had was dat voornamelijk jonge mensen, in de leeftijd van 20 tot 40 jaar, ermee moesten werken.

“Tijdens onze verkenningen en na onze bijeenkomsten om de webshop op te zetten, kregen we al het gevoel dat de software van Briq heel makkelijk in gebruik was. Als je het goed gebruikt, hoef je het eigenlijk nauwelijks te gebruiken.”

Nu Unit 13 met Briq werkt, wordt 80 tot 95% van alle boekingen online gemaakt. Bijna niemand belt Unit 13 meer. En Briq verzorgt nu ook het inplannen van de boekinigen.

“We hoeven zelf niets meer te doen en dat scheelt veel tijd. Daar komt bij dat we arrangementen nu kunnen combineren met de planning software van Briq. Op deze manier is Briq onderdeel geworden van de gastbeleving.”

Zelfs wanneer teamleden bij Unit 13 zelf boekingen maken voor hun klanten, gebruiken ze de webshop en briq.app om menselijke fouten te voorkomen en het beheer van tijdsloten en capaciteit te optimaliseren.

Het resultaat?

Een omzetstijging van 35% vanaf het moment dat Unit 13 met Briq begon

Vlak nadat Unit 13 met Briqs reserveringssysteem begon te werken, werd het bedrijf té succesvol. Er moest worden teruggeschaald om alle boekingen te kunnen verwerken en de missies volgens plan te laten verlopen.

“We hebben bewust gekozen voor bedrijfsregels die het aantal boekingen beperken om een kwaliteitsbeleving te garanderen. Als je een onderneming hebt met eenvoudige bowling-, lasergaming- of kartactiviteiten en je wilt graag dat je activiteiten volgeboekt zijn, dan is Briq absoluut briljant.”

Met Briqs planner is het mogelijk om alle bedrijfsregels en vereisten in te stellen die nodig zijn om de kwaliteit van elke ervaring te garanderen.

Lasergaming at Unit 13

Statistieken van Unit 13

97%

Online boekingen

+11%

Stijging van de gemiddelde uitgaven per persoon

4

Gemiddelde groepsgrootte

Waarom Unit 13 Briq aanbeveelt

Briqs voortdurende ontwikkeling maakt Unit 13 toekomstbestendig

Volgens Berry is het grootste voordeel van Briq dat het product continu in ontwikkeling is, veel meer klanten er gebruik van maken en dat het team van Briq meedenkt om de boekingsflow nog vlekkelozer te maken.

“Ik hoef me geen zorgen meer te maken over verouderde software. We hebben een win-winsituatie gecreëerd waarin we een klein percentage van onze omzet afdragen en daar een geweldig boekingsproces dat dient om zoveel mogelijk mensen onze ervaringen te laten boeken voor terugkrijgen.”

“De manier waarop jullie met ons meedenken geeft ons echt rust. Jullie zijn verantwoordelijk voor de boekingen. Als iets niet werkt, lossen jullie het op. Dat soort constante ontwikkeling is uniek.”

Wat is het volgende voor Unit 13?

Ondanks COVID plant Unit 13 vooruit om zich te blijven onderscheiden

Zoals alle vrijetijdscentra wordt ook Unit 13 getroffen door COVID-19. “Het is wat het is”, zegt Berry en hij legt uit hoe hij zich concentreert op overleven en vooruitkijken. Unit 13 is van plan om in de toekomst nog veel meer arrangementen aan te bieden.

“Het is geweldig dat welke activiteiten we ook toevoegen, we ze online boekbaar kunnen maken met Briq.”

Ook al zullen sommige toekomstplannen iets later starten dan gepland, Unit 13 is van plan om een unieke propositie te blijven bieden in de leisure wereld.

Bij Briq zijn we er meer dan zeker van dat Unit 13 zal blijven bloeien en we kunnen niet wachten om hun geweldige bedrijf weer te bezoeken. Wij zijn blij met een klant als Unit 13. 

Wil je meer weten over Unit 13 en hun activiteiten boeken? Ontdek dan nu hun unieke arrangementen in de webshop!

A close-up of someone lasergaming at Unit 13

Start nu met Briq

Wil je meer klantgericht en datagedreven werken, tijd besparen op boekingen, jouw gemiddelde boekingswaarde verhogen en de beste arrangementen met meerdere activiteiten aanbieden?

Start dan met het reserveringssysteem en de planning software van Briq.

Copyright © 2016-2022 Briq Bookings BV. Headquarters: Utrecht, The Nederlands. Alle rechten voorbehouden.