Alle activiteiten in één agenda gepland - hoe Briq Immersive helpt

Immersive was op zoek naar een manier om hun activiteiten beter te verkopen en in te plannen

Maak kennis met Immersive. Een Nederlands e-racing centrum in Almere dat dagelijks gasten verrast met een innovatieve simrace ervaring en inmiddels een racegemeenschap in heel Nederland heeft opgebouwd. Ted Scholten, eigenaar en medeoprichter van Immersive, vertelt ons meer over hun verhaal en hoe zij een van de eerste klanten van Briq werden.
"Onze samenwerking met Briq heeft geresulteerd in meer dan een verdubbeling van de omzet"
Ted Scholten - owner and co-founder of Immersive
Ted Scholten - Eigenaar en medeoprichter van Immersive

Wie is Immersive?

Immersive is een plek waar gasten komen voor de unieke ervaring en blijven voor de community

Achter Immersive staan de twee Nederlandse broers Ted en Luc Scholten en hun partner Sebastiaan Nieuwenhuis. Hun gedeelde passie voor racen en sportauto’s bracht hen er aanvankelijk toe een eigen sportwagenverhuurbedrijf te beginnen, waar ze een Maserati en een Audi R8 verhuurden. 

In 2017 besloten ze om hun race-ervaring opnieuw in te zetten en begonnen ze aan hun e-sport project naar het idee van Sebastiaan. Dat is het moment waarop Immersive werd geboren. 

In datzelfde jaar openden ze een sim race center met geavanceerde en bewegende race simulatoren, wat Immersive uniek maakt in Europa. In de 4D race simulatoren met Virtual Reality ervaar je hoe het is om te racen in je favoriete racewagen. 

Inmiddels is Immersive uitgegroeid tot meer dan een racecentrum en hebben ze een ware racecommunity gecreëerd. Vaste gasten kunnen zich inschrijven en meerdere keren per week racen. Leden zijn net zo gepassioneerd over racen als de eigenaren en dagen elkaar dan ook uit in het racecentrum. 

Snelheidsliefhebbers vanuit het hele land komen naar Immersive om de exclusieve race-ervaring mee te maken en hun racevaardigheden te verbeteren. Slimme racetools analyseren de rijstijl van elke individuele racer. Na de race zie je precies hoe consistent je rijdt, hoe je bochten sneller kunt nemen en hoe je je algehele rijgedrag kunt verbeteren.

De uitdaging?

Het efficiënt verkopen en inplannen van hun nieuwe activiteiten

In eerste instantie verzorgde Immersive zelf hun website en marketing, totdat ze erachter kwamen dat simracing een vrij specifiek product was dat niet makkelijk te adverteren was. Immersive bood relatief nieuwe en unieke producten aan die toen nog niet in Nederland te vinden waren. 

Innovatieve producten komen met uitdagingen. Pakketaanbiedingen verkochten niet goed, terwijl ze goedkoper waren dan losse activiteiten. 

Ted en Luc realiseerden zich dat hun gasten vaak niet begrepen wat Immersive precies te bieden had en wat de verschillende activiteiten in een racesimulator inhielden. Bovendien ondervonden ze problemen met het integreren van hun agenda’s en verschillende producten en diensten. Ze moesten voor elk activiteitenpakket een andere agenda maken met de plugin die ze daarvoor gebruikten. Dit maakte het moeilijk en zeer tijdrovend om alle activiteiten in te plannen. Ook was het onmogelijk om upsells en cross-sells aan te bieden.

Kortom, Immersive stond voor de uitdaging om hun pakketten beter te verkopen, in te plannen en upsells en cross-sells toe te voegen. Luc begon een zoektocht op internet, om te zien hoe concurrenten vergelijkbare problemen aanpakten. Zo stuitten ze op de webshop van de Kartfabrique, de eerste leisure onderneming die het reserveringssysteem van Briq gebruikte.

“We waren behoorlijk onder de indruk van hoe eenvoudig de webshop van de Kartfabrique was. En tegelijkertijd met hoeveel verschillende activiteiten op een slimme manier werden samengebracht.”

Ted kwam in contact met Nicolien van Briq Bookings om de mogelijkheden voor een samenwerking te bespreken. Briq Bookings zat op dat moment nog in het proces van het aanvragen van een white label voor Briqs boekingssysteem en wilde Immersive graag meenemen in het proces. Zo is Immersive in 2019 van start gegaan als een van Briqs eerste klanten.

Simracing at Immersive

De oplossing?

Een flexibele en geïntegreerde planner voor alle activiteiten en extra's

De onboarding verliep goed en alle klanten boeken nu via het reserveringssysteem van Briq. Zowel gasten als medewerkers van Immersive vinden Briq makkelijk om mee te werken. 

“Daarnaast zijn de marketingintegraties geweldig. Gasten ontvangen een automatische boekingsbevestiging en een e-mail na hun bezoek.”

Met de planning software van Briq plant Immersive nu moeiteloos activiteiten in en worden upsells en cross-sells aangeboden tijdens het boeken. Briq heeft hen geholpen hun gebruikerservaring te verbeteren, evenals hun gebruikersinterface.

“Gasten vinden het prettig om meerdere opties te zien wanneer ze een boeking maken. Misschien wil iemand bijvoorbeeld een langere race of een drankje kopen. Het bespaart ons veel tijd als gasten de cross-sells al tijdens de boekingen kunnen toevoegen in plaats van dat ze hiervoor een aparte e-mail moeten sturen of moeten bellen.”

Upsells en cross-sells zijn een belangrijk verkooponderdeel voor Immersive, zeker als het gaat om eten en drinken. Briq gaf Immersive de mogelijkheid om zo’n all-inclusive boekingservaring online en geautomatiseerd te bieden aan hun gasten.

“Het geeft ons een gerust gevoel dat we ons niet langer hoeven te focussen op dat deel van Immersive. We kunnen ons nu bijvoorbeeld meer richten op de frontend van de website.”

 

Aanbiedingen en pakketten testen helpt Immersive om innovatief te blijven

Immersive test ook nieuwe producten en pakketten met Briq, iets waar ze veel waarde aan hechten.

“Je wilt continu innoveren. Maar als je een agenda hebt waarin alles geprogrammeerd moet worden en elk activiteitenpakket op zichzelf moet staan, dan ga je dat niet doen. Dat kost te veel tijd.”

“Nu kunnen we verschillende productvarianten uitproberen en snel schakelen. Werkt het niet, dan zetten we de aanbieding uit en proberen we iets anders. Ik ben bijvoorbeeld echt dol op de donderdagavonddeals die we met Briq hebben toegevoegd.”

Het resultaat?

Een verdubbeling van de omzet en 40% extra omzet door succesvolle upselling en cross-selling

Met de software van Briq heeft Immersive beter inzicht in wie hun gasten zijn en wat ze leuk vinden. Dit succes is terug te zien in de verkoopcijfers. 

“Onze omzet is verdubbeld. Daarbovenop hebben we alleen al door upselling en cross-selling 30 tot 40% extra verdiend.”

“Eind november van dit jaar hadden we de drukste dag ooit, alle simulatoren zaten de hele dag vol. Dat hadden we nooit kunnen doen met onze eigen applicaties. Het klaarzetten van de simulatoren kost veel tijd, dus we waren blij dat het boekingsproces naadloos verliep.”

Immersive heeft tijdens COVID de samenwerking met andere partners moeten stoppen, omdat zij nog steeds hoge kosten in rekening brachten, zelfs als het bedrijf geen boekingen kreeg. Gelukkig konden ze bij Briq blijven, omdat Briq alleen een commissie per boeking rekent. Dus geen boekingen als gevolg van COVID, betekende geen commissiekosten. 

“In Briq hebben we ook een strategische partner voor de lange termijn gevonden die ons helpt te groeien en onze ambities waar te maken.”

Simracing at Immersive

De statistieken van Immersive

80.2%

Online boekingen

Maar 0.9%

No-shows

Van 42% naar 80%

Toename van het boekingen met meerdere activiteiten

Waarom Immersive Briq aanbeveelt

Briq denkt vooruit met releases die problemen aanpakken waarvan je niet wist dat je ze kon krijgen

De samenwerking is zowel voor Briq Bookings als voor Immersive erg plezierig. Immersive vindt dat de communicatie en de manier waarop Briq zorgvuldig en in lijn met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) met de gegevens van hun klanten omgaat, hen onderscheidend maakt. Zij zouden Briq dan ook absoluut aanbevelen.

“Je hoort vaak dat mensen zeggen: dat kunnen wij ook. Maar ze zien niet hoeveel complexiteit er achter een boekingsmodule zit. Naar mijn mening zijn de voordelen van Briq onder andere de makkelijke boekingen en het inplannen, de makkelijk te blokkeren tijdsloten, het heldere en transparante facturatieproces en de geweldige support.”

Immersive is ook een trouwe fan van de snelle releases en updates van Briq. 

“Op een gegeven moment lopen we tegen problemen aan en dan is Briq al een paar releases verder om ze aan te pakken.”

Wat is het volgende voor Immersive?

Een experience center met een echte racecommunity

Immersive zal zich verder gaan verdiepen in hun klanten. Het doel is om hun racecommunity verder te laten groeien en te versterken. Iets waar Briq hen in zal ondersteunen door inzichten te geven in bruikbare data, bijvoorbeeld met de Google Analytics integratie. 

“We gaan verder met marketing automation. We werken aan geïntegreerde kortingscodes, e-mailcampagnes, logistiek en kostprijzen, boekhouding en schaalvergroting.”

Uiteindelijk is Immersive veel meer aan het worden dan een simrace centrum. Ze groeien uit tot een innovatief en uniek experience center. Zoals Ted zei: “Gasten komen voor de ervaring en blijven voor de community.”

 

Bedankt Immersive!

Briq is blij Immersive te kunnen helpen hen naar het volgende niveau te brengen. We kunnen niet wachten om te zien wat de volgende stap is. Immersive was een van Briqs eerste klanten en we zijn trots op de relatie die we in de loop der jaren hebben opgebouwd.

Heb jij hun e-racing centrum al bezocht? Dat moet je zeker doen! Ga gauw naar hun webshop en probeer de geweldige race-ervaringen.

Start nu met Briq

Wil je meer klantgericht en datagedreven werken, tijd besparen op boekingen, jouw gemiddelde boekingswaarde verhogen en de beste arrangementen met meerdere activiteiten aanbieden?

Start dan met het reserveringssysteem en de planning software van Briq.

Copyright © 2016-2022 Briq Bookings BV. Headquarters: Utrecht, The Nederlands. Alle rechten voorbehouden.