HappyDays: Met Briq staat onze telefoon niet meer constant roodgloeiend

Met zoveel activiteiten en restaurants is het belangrijk om alle boekingen op één centrale plaats te kunnen beheren

HappyDays begon in 2020 met Briqs reserveringssysteem om de telefonische druk te verlagen en boekingen automatisch op één plek te kunnen verwerken.
"Het Customer Success Team denkt altijd met ons mee over hoe we onze deals het beste in het systeem kunnen zetten"
Kevin - Marketing en Operational Consultant van HappyDays

Wie is HappyDays?

Van karten en bowlen tot escape rooms en Fun4Kids: het complete pakket

Partycentrum HappyDays, gelegen in het Noord-Hollandse Grootebroek, biedt totaalpakketten om een compleet dagje uit te beleven. Hun doel is om gasten van alle leeftijden samen plezier en herinneringen te laten maken door het combineren van meerdere activiteiten en een hapje en drankje in een van de zes restaurants.

Met 11.000 m² aan activiteiten- en horecafaciliteiten en meer dan 20 jaar ervaring, weet HappyDays precies hoe het perfecte dagje uit eruit ziet voor families, vrienden, vrijgezellenfeesten of verjaardagsfeestjes. Ze hebben zelfs restaurants die geschikt zijn voor elke groepsgrootte, zoals een zakelijke bijeenkomst, huwelijksfeest of themafeest.

Dit maakt HappyDays uniek in de leisure industrie en ze trekken dan ook een breed publiek aan, zowel gasten die in de buurt wonen als gasten die bereid zijn tientallen kilometers te reizen.

De uitdaging?

HappyDays ondervond problemen met de grote drukte aan de telefoon

Het succes van HappyDays leidde tot een roodgloeiende telefoon voor nieuwe boekingen. Dit maakte het voor de medewerkers lastig om de boekingslijsten handmatig bij te houden.

Odette, receptioniste bij HappyDays, zegt hierover: “Deze manier van werken was te ingewikkeld om bij te houden en kostte veel tijd. Als iemand belde, moesten we eerst een formulier invullen en na het telefoongesprek de activiteiten en restaurantreserveringen in de juiste lijsten schrijven. Zodra je dienst erop zat, controleerde de volgende persoon of alle boekingen in de juiste lijsten waren genoteerd.” Dit betekende veel extra administratief werk dat – zeker in drukke tijden – foutgevoelig was.

Om een beter overzicht te hebben van alle gemaakte boekingen, was het voor HappyDays belangrijk om deze op één plek gecentraliseerd te hebben. Mede hierdoor en omdat er constant werd gebeld, besloten ze de stap naar online boekingen te maken.

Paintball at HappyDays

De oplossing?

Online boekingen zorgen voor een betere workflow en minder handmatige administratie

Na een oriëntatiefase en het uitproberen van een ander online reserveringssysteem, schakelde HappyDays Marketing en Operationeel consultant Kevin van Red Rocket Online in om hen te adviseren en het integratieproces van de software te leiden. Kevin kwam er al snel achter dat HappyDays behoefte had aan een externe oplossing: “Hiermee zitten we veel lager in de kosten en hebben we geen eigen developers nodig voor de technische ontwikkelingen.”

Iemand tipte hem om eens te kijken naar het systeem van Briq Bookings. Kevin en Odette ontmoetten het Customer Success Team van Briq voor uitleg over hun reserverings- en planning software. “Het was niet op maat gemaakt, maar Briq was bereid om ervoor te zorgen dat we konden integreren met onze huidige tools en bestaande en nieuwe functies te updaten en te creëren”, zegt Kevin.

Voor werknemers kan het moeilijk zijn om plotseling hun manier van werken te veranderen. Daarom implementeerde HappyDays het online reserveringssysteem stap voor stap. Eerst zijn ze zelf begonnen met het toevoegen van inkomende telefonische boekingen via Briq.app en na zes maanden zijn ze gestart met online boekingen. Sinds dat moment maken gasten online boekingen in de Briq webshop.

Deze manier werkte erg goed voor de medewerkers, die steeds vaardiger werden in het gebruik van hun nieuwe online boekingssysteem.

“We hebben trainingen gehad met het team en ik heb mijn collega’s geholpen, waardoor we het allemaal snel onder de knie hadden”, vertelt Odette.

Sinds een paar weken is het reserveringssysteem van HappyDays ook geïntegreerd met Lightspeed. Dit betekent dat alle betalingen voor één boeking (voor alle activiteiten, merchandise en consumpties) op één factuur komen te staan, zowel voor de gasten als voor HappyDays.

HappyDays heeft nu een goed werkend geautomatiseerd proces en heeft nu ook de mogelijkheid om naar data te kijken. Bijvoorbeeld om te achterhalen welke activiteiten het belangrijkst zijn en hoeveel geld gasten gemiddeld besteden. HappyDays is blij met deze nieuwe inzichten en denkt dat die interessant kunnen zijn om in de toekomst op te acteren.

 

Het resultaat?

Minder fouten en minder én kortere telefoongesprekken

Het eerste doel van Kevin was de gemiddelde tijd die aan telefoongesprekken werd besteed, terug te brengen van 12 minuten naar 5 minuten. “Ik wist dat het wel minder zou worden en inmiddels ligt de gemiddelde tijd die aan een telefonische boeking wordt besteed rond de 3 à 4 minuten.” Het gebruik van het online reserveringssysteem van Briq bleek zeer tijd- en kostenbesparend te zijn.

Nu hebben ze tijd over om elke ervaring bij HappyDays nog beter te maken.

Kevin: “Uiteindelijk heten we wel HappyDays.”

Met de planning software van Briq Bookings kan er niet veel meer misgaan. Wanneer een gast meerdere activiteiten boekt, berekent de software het optimale programma. “Veel makkelijker dan dit zelf via de telefoon te moeten doen.”

Bowling at HappyDays

Statistieken van HappyDays

€101,-

Gemiddelde orderwaarde

69%

Pakketten met meerdere activiteiten verkocht

+536%

Groei in transactiewaarde sinds oktober 2020

Waarom HappyDays Briq aanbeveelt

Briqs Customer Success Team en productupdates helpen HappyDays groeien

Voor Odette, een van de medewerkers die werkt met de planning software van Briq, was het erg belangrijk en leuk om betrokken te zijn bij het hele proces.

“We hadden een aantal complexe verzoeken met verschillende activiteiten en restaurants, maar het Customer Success Team denkt altijd met ons mee over hoe we dit het beste kunnen toevoegen aan het systeem.”

Ze is ook dankbaar voor de hulp van Briq bij het begrijpen van het systeem: “Ik heb een handleiding gekregen van het Customer Success Team en dat heeft, in combinatie met de communicatie, heel goed gewerkt. We waren goed voorbereid en toen we echt met Briq aan de slag gingen, leerden we het systeem nog sneller kennen.”

Kevin is blij met de manier waarop Briq met HappyDays communiceert over productupdates. “Briq laat me weten wanneer iets klaar is en we kunnen bellen wanneer dat nodig is.”

Wat is het volgende voor HappyDays?

HappyDays wordt steeds beter in het combineren van offline en online

Nu het online reserveringssysteem van HappyDays werkt en hun gasten eenvoudig online activiteiten kunnen boeken, ligt hun volgende focus op het combineren van offline en online.

HappyDays denkt dan ook voortdurend na over innovaties. Kevin: “Vanuit het lasergamen loop je door een hele lange gang. Wat nou als wij QR-codes aan de wand hangen, je die scant en via Briq meteen boekt en je naar je volgende activiteit kan? We zijn nu aan het onderzoeken of dat interessant is.”

De combinatie van offline en online kan het bedrijf nog verder laten groeien.

Omdat het boekingssysteem van Briq erg tijdbesparend is, denkt hij dat HappyDays meer tijd heeft om te focussen op evenementen en marketing.

“We willen zoveel mogelijk af van repeterende handelingen en die omzetten in creatieve dingen.”

HappyDays hoopt dat Briq met hen mee zal groeien. “In de toekomst zou het fijn zijn als we de webshop meer aan kunnen passen aan ons merk en wat meer inzicht krijgen in Briqs lange termijn visie, zodat wij daarop kunnen anticiperen.”

Wij zijn blij met HappyDays als klant en hopen nog vele jaren samen te werken.

Ons Product Team en developers zijn continu bezig met het verbeteren van de webshop en planning software. Vanaf januari 2022 zullen we ook meer updates delen in onze blogs en maandelijkse nieuwsbrief. Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je meer weten over HappyDays en wat voor activiteitenpakketten zij aanbieden? Neem dan een kijkje in hun webshop.

One of the restaurants at HappyDays

Start nu met Briq

Wil je meer klantgericht en datagedreven werken, tijd besparen op boekingen, jouw gemiddelde boekingswaarde verhogen en de beste arrangementen met meerdere activiteiten aanbieden?

Start dan met het reserveringssysteem en de planning software van Briq.

Copyright © 2016-2022 Briq Bookings BV. Headquarters: Utrecht, The Nederlands. Alle rechten voorbehouden.